show

Picasso – The Dream – tablou cubist reproducere canvas

79,90 lei

“The Dream” este o pictura in ulei, pictata in 1932 de catre Pablo Picasso, in varsta de 50 de ani, portretizand-o pe amanta lui Marie-Thérèse Walter, de 24 de ani. Aceasta aparține perioadei de distorsionate a lui Picasso, cu conturul său simplificat și culori contraste. Conținutul erotic al picturii a fost remarcat în mod repetat, criticii arătând că Picasso a pictat un penis erectic, probabil simbolizându-l pe al său, pe fața răsturnată a modelului său.
 lei
GARANTIA CALITATII: Retur Gratuit in 7 Zile!
OFERTA: Beneficiezi de reducere 10% la prima comanda cu codul de discount 10OFF !

Descriere

Ca artist și inovator, el este creditat pentru co-fondarea mișcării cubiste, alături de Georges Braque. Cubismul a fost o mișcare de artă avangardistă care a schimbat pentru totdeauna fața picturii și sculpturii europene, afectând simultan arhitectura, muzica și literatura contemporană. Subiectele și obiectele din cubism sunt împărțite în bucăți și rearanjate într-o formă abstractă. În perioada cuprinsă între anii 1910-1920, când Picasso și Braque stau la baza cubismului în Franța, efectele sale erau atât de profunde încât să inspire fantezii precum stilurile Futurismului, Dada și Constructivismului din alte țări.
Picasso este, de asemenea, creditat si pentru co-inventarea stilului de artă de colaj. El este, de asemenea, considerat unul dintre cei trei artiști ai secolului al XX-lea care au fost creditați cu definirea elementelor artelor plastice. Această formă de artă revoluționară a condus societatea spre progrese în pictura, sculptura, tipar și ceramica prin manipularea fizică a materialelor care nu fuseseră anterior sculptate sau modelate. Aceste materiale nu erau doar din plastic, erau lucruri care ar putea fi modelate într-un fel, de obicei în trei dimensiuni. Artiștii au folosit argila, tencuiala, metalele prețioase și lemnul pentru a crea o lucrare de artă sculptata revoluționară pe care lumea nu o mai văzuse niciodată.

Acest tablou este disponibil si in varianta de pictura manuala la pretul de 800 RON, dimensiune 70cm x 50cm!