show

Tablouri Canvas cu opere ale celebrului pictor Vasili Kandinski. Kandinski a fost unul dintre pionierii artei abstracte. El credea că arta ar trebui să ofere privitorului o experiență emoțională. S-a născut la Moscova, Rusia, în 1866. Tatăl său era un arhitect polono-german, iar mama sa era membră a familiei nobile Rurik. Familia sa s-a mutat la Moscova când el avea 7 ani. A început să picteze de la o vârstă fragedă, iar mai târziu s-a înscris la Școala de Pictură, Sculptură și Arhitectură din Moscova în 1885. Începuse deja să-și dezvolte propriul stil, cu picturi precum „Autoportret cu pălărie de paie” prezentând dragostea lui pentru culorile strălucitoare și formele puternice. El a început să experimenteze cu stiluri mai abstracte și în această perioadă, în special cu „The Yellow Sound” (1907).

Picturile lui Kandinski sunt cunoscute pentru formele lor abstracte și geometrice. Tablourile Kandinski se caracterizează prin utilizarea culorii și o dragoste clară pentru abstractizare. El credea că arta ar trebui să fie o experiență spirituală, iar opera sa este adesea interpretată ca un fel de expresie religioasă. Kandinski avea un stil foarte unic și a fost unul dintre primii artiști care a folosit abstracția și culoarea ca subiecte principale.

Vasili Kandinski a fost fondatorul artei abstracte: el este în general considerat ca fiind autorul primei picturi non-figurative din istoria artei moderne, o acuarelă realizată în 1910, despre care criticii din epocă au spus că era „abstractă”. Va prezentam colectia noastra de tablouri Kandinski pentru a va decora casa sau biroul cu unele dintre cele mai interesante tablouri celebre.