show

Salvador Dali – Book Transforming itself into a Woman – reproducere

79,90 lei

Aceasta pictura de Salvador Dali este o pictură suprarealistă din colecția sa privată. Cartea deschisă din prim-plan este în proces de transformare într-o femeie nudă înclinată. Cuțitul separă fesele femeii.
 lei
GARANTIA CALITATII: Retur Gratuit in 7 Zile!
OFERTA: Beneficiezi de reducere 10% la prima comanda cu codul de discount 10OFF !

Descriere

Dalí folosea metoda paranico-critică, prin care, în combinaţie cu stilul său hiprarealist, creea iluzii optice. Pe lângă tema morţii, în opera lui Dalí apar erotismul şi vina. Moartea cu adevărat decisivă din copilăria artistului catalan a fost aceea a fratelui cu acelaşi nume: Salvador Dalí, născut în 12 octombrie 1901 şi mort pe 1 august 1903. De aici probabil izvorăşte şi dorinţa lui de notorietate, ivită din nevoia de a-şi exprima propria personalitate în faţa tendinţei părinţilor de a-l considera o a doua ipostază a primului născut. “ Am vrut întotodeauna să dovedesc că existam şi că nu eram fratele meu mort. Ca şi mitul lui Castor şi Polux, mi-am câştigat propria nemurire ucigându-mi fratele.”
Artistul Salvador Dalí,născut în Spania, a fost principalul exponent al suprarealismului din 1929 până în 1941, și chiar și după aceea, opera sa a continuat să reflecte influența gândirii și metodologiei suprarealiste. Extravaganta sa, flerul pentru dramă și autopromovare, și imaginația hiperactivă au revigorat mișcarea și popularitatea ei publică. Dalí, care a avut halucinații și viziuni paranoiace, a cultivat aceste subiecte revoltătoare prin picturile sale, redându-le atât de meticulos încât au fost tulburătoare în realitatea lor clinică. Astfel de imagini au exemplificat preocuparea suprarealistă pentru vise și inconștient.