show

Salvador Dali – The Burning Giraffe – Tablou canvas reproducere

79,90 lei

Dali a pictat “Girafa in flacari” inaintea exilului sau in Statele Unite, care a fost intre 1940 si 1948. “Singura diferență dintre Grecia nemuritoare și epoca noastră este Sigmund Freud, care a descoperit că corpul uman, care în vremuri grecești era doar neoplatonic, este acum umplut cu sertare secrete doar pentru a fi deschis prin psihanaliză”. Sertarele deschise în această figură feminină expresivă, susținută, se referă astfel la subconștientul interior, în interiorul omului. Imaginea este așezată într-o atmosferă de amurg cu un cer albastru. Există două figuri feminine în prim-plan, una cu sertare care se deschid de partea ei si un piept. Ambele au forme falsificate nedefinite (probabil ceasuri topite, ca o imagine recurentă din lucrările anterioare ale lui Dali), care ies din spatele lor și care sunt susținute de obiecte asemănătoare cu o carja. Mâinile, antebrațele și fața celei mai apropiate figuri sunt decupate până la țesutul muscular de sub piele. Una tine o fasie de carne. Ambele umanoide care se dublează atât ca un raft de sertare, cât și ca niște forme de cârjă sunt arhetipuri comune în lucrarile lui Dali.
 lei
GARANTIA CALITATII: Retur Gratuit in 7 Zile!
OFERTA: Beneficiezi de reducere 10% la prima comanda cu codul de discount 10OFF !

DEPOSITPHOTOS ® Milioane de imagini la dispozitia ta

 
Nu ai gasit nimic potrivit pentru tine ?
Intra pe depositphotos.com, alege orice imagine din baza de 200 milioane de imagini, si comanda un tablou canvas cu imaginea aleasa.
Nu exista nici un cost suplimentar pentru tine! COMANDA aici!

Descriere

Dalí folosea metoda paranico-critică, prin care, în combinaţie cu stilul său hiprarealist, creea iluzii optice. Pe lângă tema morţii, în opera lui Dalí apar erotismul şi vina. Moartea cu adevărat decisivă din copilăria artistului catalan a fost aceea a fratelui cu acelaşi nume: Salvador Dalí, născut în 12 octombrie 1901 şi mort pe 1 august 1903. De aici probabil izvorăşte şi dorinţa lui de notorietate, ivită din nevoia de a-şi exprima propria personalitate în faţa tendinţei părinţilor de a-l considera o a doua ipostază a primului născut. “ Am vrut întotodeauna să dovedesc că existam şi că nu eram fratele meu mort. Ca şi mitul lui Castor şi Polux, mi-am câştigat propria nemurire ucigându-mi fratele.”