show

Salvador Dali – Melting Watch – Tablou canvas reproducere

79,90 lei

The Melting Watch este un exemplu al mișcării suprarealiste in Pictura. Creat în 1954, Dali a folosit prezența unei calități de vis și a unui aspect fantomatic pentru a accentua misteriosul și inexplicabilul în pictura sa. Suprealismul respinge logica, rațiunea și ordinea naturală. Folosește tehnici cum ar fi calitățile de vis sau fantomă, juxtapunerea (o metodă de respingere a armoniei în munca lor) și încorporează obiecte suprarealiste și subiecte.
În tabloul său, Dali asimilează contururi umbrite obiectelor și folosește calitatea de vis în felul în care ceasurile și piesele rupte plutesc inexplicabil. De asemenea, în mod fantomatic, ceasurile se prind peste o margine a casetei, ca și când ar fi topite. Ceasul pare să se desprindă și să se întindă. Poate denota credința lui Dali că trecerea timpului conduce la o eventuală distrugere.De asemenea, Dali încorporează o mare parte din juxtapunerea culorilor. Cea mai mare parte a fundalului este de maro și auriu și este contrastantă cu ceasul alb din centrul picturii. Pictura lui Dali prezintă și obiecte suprarealiste, deși cele mai multe dintre ele se află în prim plan (o molie, o musca și un ceas bizar). În fundal vedem un mic grup de munți.
 lei
GARANTIA CALITATII: Retur Gratuit in 7 Zile!
OFERTA: Beneficiezi de reducere 10% la prima comanda cu codul de discount 10OFF !

Descriere

Dalí folosea metoda paranico-critică, prin care, în combinaţie cu stilul său hiprarealist, creea iluzii optice. Pe lângă tema morţii, în opera lui Dalí apar erotismul şi vina. Moartea cu adevărat decisivă din copilăria artistului catalan a fost aceea a fratelui cu acelaşi nume: Salvador Dalí, născut în 12 octombrie 1901 şi mort pe 1 august 1903. De aici probabil izvorăşte şi dorinţa lui de notorietate, ivită din nevoia de a-şi exprima propria personalitate în faţa tendinţei părinţilor de a-l considera o a doua ipostază a primului născut. “ Am vrut întotodeauna să dovedesc că existam şi că nu eram fratele meu mort. Ca şi mitul lui Castor şi Polux, mi-am câştigat propria nemurire ucigându-mi fratele.”