show

Salvador Dali – The Persistence of Memory – Tablou canvas reproducere

79,90 lei

“Persistența memoriei” conține un autoportret peste care este asezat un “ceas moale”. Pentru Dali, aceste “ceasuri moi” reprezintă ceea ce el numea “camembertul timpului”, sugerând că, conceptul de timp a pierdut orice semnificație în lumea inconștientă. Furnicile care se târau peste ceasul de buzunar sugerează o momeală, o noțiune absurdă dat fiind că ceasul este metalic. Aceste imagini “paranoide-critice” reflectă citirea și transpunerea de către Dali a teoriilor lui Freud despre inconștient și accesul la dorințele și paranoia latente ale minții umane, cum ar fi frica inconștientă a morții la care se face referire în această pictură.
 lei
GARANTIA CALITATII: Retur Gratuit in 7 Zile!
OFERTA: Beneficiezi de reducere 10% la prima comanda cu codul de discount 10OFF !

DEPOSITPHOTOS ® Milioane de imagini la dispozitia ta

 
Nu ai gasit nimic potrivit pentru tine ?
Intra pe depositphotos.com, alege orice imagine din baza de 200 milioane de imagini, si comanda un tablou canvas cu imaginea aleasa.
Nu exista nici un cost suplimentar pentru tine! COMANDA aici!

Descriere

Dalí folosea metoda paranico-critică, prin care, în combinaţie cu stilul său hiprarealist, creea iluzii optice. Pe lângă tema morţii, în opera lui Dalí apar erotismul şi vina. Moartea cu adevărat decisivă din copilăria artistului catalan a fost aceea a fratelui cu acelaşi nume: Salvador Dalí, născut în 12 octombrie 1901 şi mort pe 1 august 1903. De aici probabil izvorăşte şi dorinţa lui de notorietate, ivită din nevoia de a-şi exprima propria personalitate în faţa tendinţei părinţilor de a-l considera o a doua ipostază a primului născut. “ Am vrut întotodeauna să dovedesc că existam şi că nu eram fratele meu mort. Ca şi mitul lui Castor şi Polux, mi-am câştigat propria nemurire ucigându-mi fratele.”

Acest tablou este disponibil si in varianta de pictura manuala la pretul de 900 RON, dimensiune 70cm x 50cm!