show

Picasso – Joie De Vivre – tablou cubist reproducere canvas

79,90 lei

Această lucrare este evident o parodie a celebrei lucrari a lui Henri Matisse, Bonheur de Vivre (1905-06), si este adesea interpretata ca o sărbătoare a păcii. Lucrările lirice ale lui Henri Matisse prezintă fete nubile care dansează și danseaza într-un cadru idilic, în timp ce prin compoziție curg liniile curbate senzuale lungi. Copia lui Picasso este mai mult mitologică, oferindu-ne dansatoare cu instrumente muzicale. Cu toate acestea, el surprinde lirismul lui Matisse în liniile extinse ale figurilor, ale căror forme par să crească organic ca florile care se mișcă spre soarele mediteranean. In acea perioada Picasso era intr-o relație cu o tânăra artista franceza, Francoise Gilot, pe care a si pictat-o ca o floare în 1946. Ea este probabil modelul pentru personajul central al acestei lucrări, cu parul lung care curge.
 lei
GARANTIA CALITATII: Retur Gratuit in 7 Zile!
OFERTA: Beneficiezi de reducere 10% la prima comanda cu codul de discount 10OFF !

Descriere

Ca artist și inovator, el este creditat pentru co-fondarea mișcării cubiste, alături de Georges Braque. Cubismul a fost o mișcare de artă avangardistă care a schimbat pentru totdeauna fața picturii și sculpturii europene, afectând simultan arhitectura, muzica și literatura contemporană. Subiectele și obiectele din cubism sunt împărțite în bucăți și rearanjate într-o formă abstractă. În perioada cuprinsă între anii 1910-1920, când Picasso și Braque stau la baza cubismului în Franța, efectele sale erau atât de profunde încât să inspire fantezii precum stilurile Futurismului, Dada și Constructivismului din alte țări.
Picasso este, de asemenea, creditat si pentru co-inventarea stilului de artă de colaj. El este, de asemenea, considerat unul dintre cei trei artiști ai secolului al XX-lea care au fost creditați cu definirea elementelor artelor plastice. Această formă de artă revoluționară a condus societatea spre progrese în pictura, sculptura, tipar și ceramica prin manipularea fizică a materialelor care nu fuseseră anterior sculptate sau modelate. Aceste materiale nu erau doar din plastic, erau lucruri care ar putea fi modelate într-un fel, de obicei în trei dimensiuni. Artiștii au folosit argila, tencuiala, metalele prețioase și lemnul pentru a crea o lucrare de artă sculptata revoluționară pe care lumea nu o mai văzuse niciodată.