show

Picasso – La Lecture – tablou cubist reproducere

79,90 lei

“La Lecture” infatiseaza amanta și muza lui Picasso, Marie-Thérèse Walter, adormita, cu o carte în poala ei. Picasso a întâlnit-o pe Marie Thérèse Walter în 1927, când a ieșit de la Metroul din Paris și mai târziu a început o relație pe care o păstrau în secret pentru că ea avea doar șaptesprezece ani și Picasso era căsătorită cu Olga Khokhlova. Până a pictat La Lecture, Picasso a pictat adesea unele dintre trăsăturile lui Marie în fundalul celorlalte lucrări ale lui. Când La Lecture a fost expusă la o retrospectivă Picasso, Khokhlova și-a dat seama că soțul ei se afla într-o relație cu o altă femeie după ce a observat că trăsăturile faciale ale picturii nu erau ale ei. Și-a încheiat căsnicia cu Picasso la scurt timp după aceea.
 lei
GARANTIA CALITATII: Retur Gratuit in 7 Zile!
OFERTA: Beneficiezi de reducere 10% la prima comanda cu codul de discount 10OFF !

Descriere

Ca artist și inovator, el este creditat pentru co-fondarea mișcării cubiste, alături de Georges Braque. Cubismul a fost o mișcare de artă avangardistă care a schimbat pentru totdeauna fața picturii și sculpturii europene, afectând simultan arhitectura, muzica și literatura contemporană. Subiectele și obiectele din cubism sunt împărțite în bucăți și rearanjate într-o formă abstractă. În perioada cuprinsă între anii 1910-1920, când Picasso și Braque stau la baza cubismului în Franța, efectele sale erau atât de profunde încât să inspire fantezii precum stilurile Futurismului, Dada și Constructivismului din alte țări.
Picasso este, de asemenea, creditat si pentru co-inventarea stilului de artă de colaj. El este, de asemenea, considerat unul dintre cei trei artiști ai secolului al XX-lea care au fost creditați cu definirea elementelor artelor plastice. Această formă de artă revoluționară a condus societatea spre progrese în pictura, sculptura, tipar și ceramica prin manipularea fizică a materialelor care nu fuseseră anterior sculptate sau modelate. Aceste materiale nu erau doar din plastic, erau lucruri care ar putea fi modelate într-un fel, de obicei în trei dimensiuni. Artiștii au folosit argila, tencuiala, metalele prețioase și lemnul pentru a crea o lucrare de artă sculptata revoluționară pe care lumea nu o mai văzuse niciodată.