show

Salvador Dali – Lugubrious Game – reproducere

79,90 lei

Tabloul a fost pictat la Cadaques în vara anului 1929, în pregătirea primei expoziții individuale a lui Dali la Paris. Ca și alte câteva lucrări din acea perioada, subiectul a fost masturbarea, făcută la vedere de mâna uriașă a statuii, in legatura cu fricile și fixațiile sexuale ale lui Dali. Printre obiectele din coloana în spirală din dreapta se află o imagine a lui Dali însuși, cu gura acoperită de o lăcustă, creatură de care a avut o groază intensă, irațională. Imaginile sexuale și scatologice abundă.

Jocul Lugubrios a fost piesa centrală a expoziției pariziene extrem de de succes a lui Dali, de la Galeria Goemans, în noiembrie 1929. Tabloul a fost cumpărat de viitorul său patron, viconte de Noailles, care l-a agățat în sufrageria lui între lucrările lui Cranach și Watteau.

 lei
GARANTIA CALITATII: Retur Gratuit in 7 Zile!
OFERTA: Beneficiezi de reducere 10% la prima comanda cu codul de discount 10OFF !

DEPOSITPHOTOS ® Milioane de imagini la dispozitia ta

 
Nu ai gasit nimic potrivit pentru tine ?
Intra pe depositphotos.com, alege orice imagine din baza de 200 milioane de imagini, si comanda un tablou canvas cu imaginea aleasa.
Nu exista nici un cost suplimentar pentru tine! COMANDA aici!

Descriere

Artistul Salvador Dalí, născut în Spania, a fost principalul exponent al suprarealismului din 1929 până în 1941, și chiar și după aceea, opera sa a continuat să reflecte influența gândirii și metodologiei suprarealiste. Extravaganta sa, flerul pentru dramă și autopromovare, și imaginația hiperactivă au revigorat mișcarea și popularitatea ei publică. Dalí, care a avut halucinații și viziuni paranoiace, a cultivat aceste subiecte revoltătoare prin picturile sale, redându-le atât de meticulos încât au fost tulburătoare în realitatea lor clinică. Astfel de imagini au exemplificat preocuparea suprarealistă pentru vise și inconștient.