show

Salvador Dali – Lugubrious Game – reproducere

79,90 lei

Tabloul a fost pictat la Cadaques în vara anului 1929, în pregătirea primei expoziții individuale a lui Dali la Paris. Ca și alte câteva lucrări din acea perioada, subiectul a fost masturbarea, făcută la vedere de mâna uriașă a statuii, in legatura cu fricile și fixațiile sexuale ale lui Dali. Printre obiectele din coloana în spirală din dreapta se află o imagine a lui Dali însuși, cu gura acoperită de o lăcustă, creatură de care a avut o groază intensă, irațională. Imaginile sexuale și scatologice abundă.

Jocul Lugubrios a fost piesa centrală a expoziției pariziene extrem de de succes a lui Dali, de la Galeria Goemans, în noiembrie 1929. Tabloul a fost cumpărat de viitorul său patron, viconte de Noailles, care l-a agățat în sufrageria lui între lucrările lui Cranach și Watteau.

 lei
GARANTIA CALITATII: Retur Gratuit in 7 Zile!
OFERTA: Beneficiezi de reducere 10% la prima comanda cu codul de discount 10OFF !

Descriere

Artistul Salvador Dalí, născut în Spania, a fost principalul exponent al suprarealismului din 1929 până în 1941, și chiar și după aceea, opera sa a continuat să reflecte influența gândirii și metodologiei suprarealiste. Extravaganta sa, flerul pentru dramă și autopromovare, și imaginația hiperactivă au revigorat mișcarea și popularitatea ei publică. Dalí, care a avut halucinații și viziuni paranoiace, a cultivat aceste subiecte revoltătoare prin picturile sale, redându-le atât de meticulos încât au fost tulburătoare în realitatea lor clinică. Astfel de imagini au exemplificat preocuparea suprarealistă pentru vise și inconștient.