show

Van Gogh – Tablou Canvas Irisi – reproducere

79,90 lei

În 1889, Van Gogh a intrat în Saint-Paulde-Mausole, un azil din Saint-Remy, inițial o mănăstire Augustiniană din secolul al XII-lea. În azil, între atacuri, Van Gogh s-a dedicat artei sale cu o hotărâre disperată, știind că numai acesta ar putea să-l salveze.Observând capacitatea sa continuă de a picta, se simțea sigur că nu era chiar un nebun.
“Irisii” sunt probabil primul subiect pe care la făcut în azil. Ea a precedat primul său atac, și la prima vedere nu arată nicio urmă evidentă legata de starea de spirit și de tensiunea ridicată care apare în multe dintre lucrările sale ulterioare. Pictează florile cu admirație și bucurie.
Cel mai original este desenul irisului. Spre deosebire de bucățile de flori impresioniste în care plantele sunt pete de culoare fără forme, acestea sunt atent studiate pentru formele lor și individualizate, cu aceeași sinceritate și precizie ca și portretele lui Van Gogh; el descoperă o varietate nesfârșită de siluete curbate, o nouă sursă de mișcare, în ceea ce ar fi putut deveni cu ușurință o repetare ornamentală statică a aceluiași motiv.
 lei
GARANTIA CALITATII: Retur Gratuit in 7 Zile!
OFERTA: Beneficiezi de reducere 10% la prima comanda cu codul de discount 10OFF !

Descriere

Poate că cel mai faimos artist din lume, Vincent Van Gogh (1853-90) este perceput de mulți ca fiind “artistul nebun”, omul care a pictat într-o frenezie sau pur și simplu sufletul chinuit care si-a taiat urechea. Geniul său artistic este deseori umbrit de cei care-și văd picturile ca niște simple manifestări vizuale ale minții sale tulburate. Deși în parte acest lucru poate fi adevărat, în realitate stilul său inovator și unic artistic a fost de o importanță enormă pentru o serie de artiști care au urmat după el. Van Gogh a umplut ultimul deceniu al vieții sale cu capodopere care vor comunica perspectiva sa unică cu mult peste moartea sa în 1890. Cariera lui Vincent van Gogh ca pictor a fost scurtă, dar picturile sale au revoluționat practica și stilurile artistice. Intensitatea viziunii sale, minunatul sentiment de culoare și extraordinara îndrăzneală a tehnicii sale au creat capodopere care au exercitat o influență profundă asupra artei secolului al XX-lea.